Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMA: PS audio classic 250

Odg: PS audio classic 250 10 Svi 2013 03:55 #5824

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Sad sam na brzinu pogledal (jedva sam našel te sheme), piše za bias current 350mA i to podešavaš sa trimerom R71. Mjeri se sa clampom na plus grani napajanja.
Administrator je zabranio postanje.

Odg: PS audio classic 250 10 Svi 2013 10:02 #5828

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
ok,hvala,hmm,očito imaš neku drugu verziju SM-a,super,sad imam jedan podatak više,istina nemam clamp mjerac,pa nema druge nego iz tog podatka preracunati pad napona na emiterskim otporima i tako mjeriti,ili serijski staviti ampermetar u granu napajanja(dosta nezgodno),uglavnom sada imam u principu gotovo sve,sam da dođu djelovi pa ćemo to malo rasklopiti.
Istina fali mi još jedan podatak,jer postoji i revizija ulaznog stupnja F,gdje je jako promjenjen sklop za aktivni bias,no vjerojatno cu od toga odustati,jer nema oznake vrijednosti nekih elemenata i nema redoslijeda podesavanja toga,btw.ako ti nije problem pogledati koju reviziju sklopova imaš na svom SM-u.
Konkretno u verziji F(pločica ulaznog stupnja13-022-01-X) nema vrijednosti elemenata R41,R42,R40(trimer),te C7 i C17

Odg: PS audio classic 250 10 Svi 2013 15:42 #5830

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Mislim da bumo ovo ispretumbali u DIY sekciju :cool:
Talk About Sound

Odg: PS audio classic 250 10 Svi 2013 21:11 #5835

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
ok,sorry admin,u pravu si,,ako možeš preseli temu u diy,ili ćemo nastavit iz početka u diy-u.....

Odg: PS audio classic 250 10 Svi 2013 21:51 #5836

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
E'o rešeno. Un ti sumpora! Moram hitno naći dva dobra moderatora. :zvekan: :)
Talk About Sound

Odg: PS audio classic 250 11 Svi 2013 03:16 #5841

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
Dorian wrote:
ok,hvala,hmm,očito imaš neku drugu verziju SM-a,super,sad imam jedan podatak više,istina nemam clamp mjerac,pa nema druge nego iz tog podatka preracunati pad napona na emiterskim otporima i tako mjeriti,ili serijski staviti ampermetar u granu napajanja(dosta nezgodno),uglavnom sada imam u principu gotovo sve,sam da dođu djelovi pa ćemo to malo rasklopiti.
Istina fali mi još jedan podatak,jer postoji i revizija ulaznog stupnja F,gdje je jako promjenjen sklop za aktivni bias,no vjerojatno cu od toga odustati,jer nema oznake vrijednosti nekih elemenata i nema redoslijeda podesavanja toga,btw.ako ti nije problem pogledati koju reviziju sklopova imaš na svom SM-u.
Konkretno u verziji F(pločica ulaznog stupnja13-022-01-X) nema vrijednosti elemenata R41,R42,R40(trimer),te C7 i C17

Kod mene je na sastavnici sheme voltage gain-a datum april 2009 i takodjer nema oznake ovih elemenata što si naveo. Kod njih piše samo - OMIT (izostavljeno).
Spojni kabel sa ispravljača na current gain pločicu je na strani pločice spojen sa vijkom tako da mi se čini da nema većih komplikacija da spojiš ampermetar u seriju.
P.S. Obavezno kad mjeriš bias, to radiš bez tereta na izlazu ( bilo dummy ili zvučnik )

Odg: PS audio classic 250 11 Svi 2013 18:01 #5842

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
adminv15 wrote:
Un ti sumpora! Moram hitno naći dva dobra moderatora. :zvekan: :)

Cekaj, pa zar ovo sto imas, nije dovoljno :huh: ? Ako se tako nastavi, ovo ce biti jedini forum sa vise moderatora nego clanova, jel koliko ja vidim sada ih ukupno imas 5 plus ja i Pepa za starinski dio foruma... zar to nije dovoljno?

Odg: PS audio classic 250 11 Svi 2013 19:39 #5843

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Kale wrote:
adminv15 wrote:
Un ti sumpora! Moram hitno naći dva dobra moderatora. :zvekan: :)

Cekaj, pa zar ovo sto imas, nije dovoljno :huh: ? Ako se tako nastavi, ovo ce biti jedini forum sa vise moderatora nego clanova, jel koliko ja vidim sada ih ukupno imas 5 plus ja i Pepa za starinski dio foruma... zar to nije dovoljno?
Skužaj - 2 aktivna moderatora :rolol:
Talk About Sound

Odg: PS audio classic 250 11 Svi 2013 19:52 #5845

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
adminv15 wrote:
Skužaj - 2 aktivna moderatora :rolol:
Aaaa.... naglasak je na aktivna... dobro dobro...

Odg: PS audio classic 250 11 Svi 2013 19:57 #5846

• Dorian
  • Dorian's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
  • ovo bih udomio
  • Hvala primljenih 3
admine sram te bilo,razvodnio si mi temu,otvor drugu za traženje moderatora :)
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3
Stranica se generirala za: 0.223 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register