Dorian wrote:
ok,hvala,hmm,očito imaš neku drugu verziju SM-a,super,sad imam jedan podatak više,istina nemam clamp mjerac,pa nema druge nego iz tog podatka preracunati pad napona na emiterskim otporima i tako mjeriti,ili serijski staviti ampermetar u granu napajanja(dosta nezgodno),uglavnom sada imam u principu gotovo sve,sam da dođu djelovi pa ćemo to malo rasklopiti.
Istina fali mi još jedan podatak,jer postoji i revizija ulaznog stupnja F,gdje je jako promjenjen sklop za aktivni bias,no vjerojatno cu od toga odustati,jer nema oznake vrijednosti nekih elemenata i nema redoslijeda podesavanja toga,btw.ako ti nije problem pogledati koju reviziju sklopova imaš na svom SM-u.
Konkretno u verziji F(pločica ulaznog stupnja13-022-01-X) nema vrijednosti elemenata R41,R42,R40(trimer),te C7 i C17
Kod mene je na sastavnici sheme voltage gain-a datum april 2009 i takodjer nema oznake ovih elemenata što si naveo. Kod njih piše samo - OMIT (izostavljeno).
Spojni kabel sa ispravljača na current gain pločicu je na strani pločice spojen sa vijkom tako da mi se čini da nema većih komplikacija da spojiš ampermetar u seriju.
P.S. Obavezno kad mjeriš bias, to radiš bez tereta na izlazu ( bilo dummy ili zvučnik )