Sound News Web - Discovery Of Sound

MCINTOSH XRT1.1K

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MCINTOSH XRT 1.1 K

rsz xrt11k back close up head
NOVA IZVEDBA LINE ARRAY SUSTAVA
Legendarni McIntosh predstavio je novi zvučnik XRT1.1K.

 

rsz xrt11k pair kut
Model XRT1.1K je samostojeći zvučnički sustav Line Array konstrukcije. Za neupućene, Line Array koncept je izuzetno složen. On zahtijeva iznimni proračun skretnice, posebni rezovi po dijelovima spektra. Tako , primjerice dubokotonsko područje može biti podijeljeno na tri djela a to zahtijeva i zasebne zvučničke jedinice. Isto vrijedi i za ostale dijelove tonskog spektra. Nerijetko takav dizajn je skup, zahtijeva posebna kućišta, vrhunske dijelove, te za njega je nužno posjedovanje snažnih pojačala koja mogu raditi i ispod 4 Ohma, ako je nužno moraju biti stabilna pri impedanciji od 2Ohma.
Kako proizvođač navodi, model XRT1.1K je svojevrsna umanjena iteracija modela XRT2.1K. Zbog toga novi model se lakše uklapa u mnoge prostorije, a da performanse ne gube na svojoj razini. XRT 1.1K je 4-stazna konstrukcija s ukupnim brojem od 70 zvučničkih jedinica. Tako za dubokotonski spektar koji je podijeljen na dvije sekcije koristi se 4 woofera od 165 mm, spektar dubokih/srednjih pokrivaju jedinice od 165mm, spektar gornjih/srednjih tonova pokrivaju 24 jedinice od 51 mm, dok visokotonsko područje pokrivaju 40 jedinica od 19 mm. Veoma impresivno. Za pokretanje ovog složenog zvučničkog sustav preporučena snaga pojačala iznosi 1200 watta s impedancijom od 8Ohma.

rsz xrt11k line array close up111
Sve navedene zvučničke jedinice, skretnica i ostale komponente su smještene u kabinetu koji je sazdan u tzv. finišu od sedam slojeva, u crnom piano laku. Postolje zvučnika je napravljeno od kombinacije aluminija i stakla. Pozadinski dio postolja je rezerviran za zvučničke terminale (Solid Cinch) koji između ostaloga omogućuju tri-amplifikaciju sustava.

rsz xrt11k skyscraper11

Cijena za američko tržište iznosi 60.000 dolara za par. Tko voli neka izvoli.

XRT11K Back Close Up11

 
Info: https://www.mcintoshlabs.com/products/speakers/XRT11K

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register