Sound News Web - Discovery Of Sound

Thorens dobiva novog vlasnika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Gunter Kürten kupuje Thorens

rsz rsz thorens td907 head
Thorens dobiva novog vlasnika
Gunter Kürten, do kraja prošle godine bio je direktor ELAC-a u Kielu, sada je poduzetnik i kupio je tradicionalnu tvrtku Thorens.

rsz kuerten thorens

Prije toga, Kürten je vodio više rukovodećih položaja u tvrtki Denon, LG, Loewe, Sharp i Sony. Sada je osnovao tvrtku "Thorens GmbH" u Bergisch Gladbachu, koja će preuzeti posao 1. svibnja. Nije prvi put u Thorensovoj povijesti 125 godina da se vlasnik mijenja. Tvrtka je osnovana 1883. u Sainte-Croixu, Švicarska, od Hermann Thorens, koji je u početku izradio fonografe Edison valjaka. Godine 1966. švicarska tvrtka Thorens-Franz AG preuzela je marku Thorens i zajedno sa njemačkim EMT-om Wilhelm Franz GmbH osnovala je centar za razvoj i proizvodnju u Lahru u Schwarzwaldu. Thorens je podnio zahtjev za stečaj za 1999. i ponovno pokrenuo razvoj i proizvodnju 2003. godine pod novim vlasništvom i upravom. Izdvajamo iz povijesti tvrtke: 1957. godine Studijski Gramofon TD 124 s brzom spojkom i 1965 TD 150, po prvi put s pogonom na remen i sub-šasijom.

rsz td550 macassarchrome bok
Info: https://www.stereo.de/

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register