Sound News Web - Discovery Of Sound

Ponoćna slušaonica...8

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Eric Clapton, Old Sock, Polydor, 2LP

Sluša/piše: Darko Brlečić

rsz oldsockclapton head

Eric Clapton sa albumom Old Sock vraća se svojem izvornom mekanom stilu sviranja. Doduše glas je nešto zreliji kao i iskustvo prolaženja kroz gitarističku evoluciju. Za razliku od Yardbirdsa, Creama, Derek&Dominos, Clapton u svojoj solo karijeri nerijetko je išao nenametljivo kao da radi na teškom samoportretiranju.

 

 

Old Sock

rsz ericclapton n

 

Njegova dobra vibra nikad nije izostala, još k tome treba dodati da glazbenici koji ga prate su prvoklasni ljudi u svom poslu. To uključuje klavijaturistu Chris Staintona, bubnjara Steve Gadda i bassiste Willie Weeksa.Album odiše Taj Mahal utjecajem s malom dozom laid back prizuvka, sve to nekako djeluje unutar njegovih granica bez tendencije prema ekstremima koja su znala iskakati u ranijim fazama. Eric Claptom sa svojom solo karijerom nerijetko je izazivao kritičare ali nikad nije odlučio srozati renome zbog primamljivih milijuna. U svojem glazbenom putavoanju Clapton je nerijetko znao dobro spojiti muzičare iz raznih žanrova i to sve upakirati u više nego probavljivu cjelinu. Tako kolaboracija s Paulom McCartneyem u pjesmi All of Me - me podsjetila na kasne sedamdesete i Americana stil. Blues korijeni u njegovom glazbi jednostavno se nemogi izbjeći, pa tako i Still Got the Blues od Gary Moorea jednako dobro ako ne i bolje zvuči nego sam original, vjerojatno zbog zrelosti ali svojevrsne počasne ode preminulom kolegi. Old Sock nije samo putovanje kroz vrijeme, nego je i svojevrsna zahvala proteklom vremenu za jedno sazrijevanje, a opet morovina još nije ni u primislima, abrem to tako Clapton pokazuje.

 

Old Sock je 21.studijski album Erica Claptona gdje je svoj doprinos dao J.J. Cale, koji je nekoliko mjeseci nakon izdavanja albuma preminuo. Utoliko ovaj dvostruki album ima dodatnu kulturološku vrijednost. Ljubiteljima glazbe koji posjeduju gramofon toplo preporučam nabavku ovog dvostrukog izdanja, jer ovako dobri uratci ne stižu svaki dan u naše CD shopove, a i narudžbe idu na kapaljku. Topla preporuka..

rsz eric clapton album n

 

 

  1. "Further on Down the Road" (FeaturingTaj Mahal) (Taj Mahal, Jesse E. Davis)
  2. "Angel" (FeaturingJ.J. Cale) (J.J. Cale)
  3. "The Folks Who Live On the Hill" (Oscar Hammerstein II,Jerome Kern)
  4. "Gotta Get Over" (FeaturingChaka Khan) (Doyle Bramhall II,Justin Stanley,Nikka Costa)
  5. "Till Your Well Runs Dry" (Peter Tosh)
  6. "All of Me" (FeaturingPaul McCartney) (Gerald Marks,Seymour Simons)
  7. "Born to Lose" (Ted Daffan)
  8. "Still Got the Blues" (FeaturingSteve Winwood) (Gary Moore)
  9. "Goodnight Irene" (Huddie Ledbetter,John A. Lomax, Sr.)

 

10."Your One and Only Man" (Otis Redding)

 

11."Every Little Thing" (Bramhall II, Stanley, Costa)

 

12."Our Love Is Here to Stay" (George Gershwin,Ira Gershwin)

 

13."No Sympathy" (Bonus Track) (Tosh)

 

Info: www.polydor.co.uk

 

 

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register