Sound News Web - Discovery Of Sound

Zajednička suradnja KEF-a i Linn-a

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Zajednička suradnja KEF-a i Linn-a

AKUBOX mala

Dvije renomirane britanske kompanije su najavile da će završiti veliki projekt zvan “major sonic improvement project” tj. veliko zvučno unapređenje. Tvrtke KEF i Linn su udružile snage u tom projektu, time da koriste vlastite tehnologije u svrhu stvaranja purističkog hi-fija po pitanju zvučnika.

 

 

Britanski KEF je poznat po svojoj Uni-Q tehnologiji implementiranoj u mnogim zvučničkim serijama. Ta tehnologija omogućuje da unutar akustičnog središta MF jedinice bude smještena HF jedinica uz namjeru da zvuk dolazi iz jedne točke. S druge strane Linn je razvio svoju Exakt tehnologiju do te mjere da je inženjerska ekipa iz KEF-a (naravno uz odobrenje Linna) dobila mogućnost da razvije Exakt skretnicu za model Reference 5. Ova skretnica koristi moćno procesiranje u Linn Exakt boxu, a u svrhu eliminiranja fazne nelinearnosti pasivne skretnice na putu do zvučničkih jedinica, te osiguravajući da su sve frekvencije vremenski usklađene.

AKUBOX

Kako sada stvari stoje izgleda da su veliki proizvođači spremni prihvatiti digitalno DSP procesiranje i aktivnu skretnicu kao budućnost high-enda, gdje će zvučničke jedinice biti spojene direktno na izlazno pojačalo i tako izbjeći sve greške koje unosi pasivna skrenica. Što će od toga biti i dali će se ova, još uvijek demo verzija, zaživjeti treba vidjeti.

735px-Akurate Exkat DSM rear

Jedan je stereo par KEF Reference 5 nedavno modificiran za aktivan rad, gdje je zaobiđena pasivna skretnica, dok individualno su LF,MF i HF sekcija upravljane direktno preko odvojenih Arcam izlaznih pojačala s dolaznim signalom iz digitalne skretnice Linn Exakt boxa. Na ovogodišnjem je sajmu u Munchenu održana demonstracija ove suradnje. Nismo imali prilike poslušati no prve impresije govore o spektakularnom zvuku. Koliko će koštati aktivna verzija modela KEF Reference 5 , te kada će i dali će biti dostupna za tržište to je za sada nepoznato.

KEF Linn Collaboration

Info: http://www.kef.com/html/, http://www.linn.co.uk/

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register