Sound News Web - Discovery Of Sound

PANASONIC UHD BLU RAY PLAYERI

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Panasonic predstavio prve Ultra HD Blu-ray playere koji podržavaju tehnologiju dinamičkih metapodataka HDR10+

rsz panasonic uhd bluray player ub820 front1
Las Vegas, USA– Panasonic je s ponosom predstavio svoje najnovije Ultra HD Blu-ray playere, uključujući dva modela - DP-UB820 i DP-UB420 koji podržavaju tehnologiju dinamičkih metapodataka HDR10+, HDR formatom iduće generacije.

Zajedno s modelima DP-UB330/DP-UB320 linija playera za 2018. godinu tako se sastoji od četiri uređaja, od kojih svaki posjeduje Ultra HD Premium certifikat.
Modele Ultra-HD Blu-ray playera za 2018. godinu pokreće novi HCX procesor kojeg su razvili i podesili stručnjaci iz samog srca Hollywooda. Neovisno o vrsti sadržaja, konačan rezultat je vrhunsko iskustvo kućne zabave, i to upravo na onaj način na koji su to zamislili redatelji.
Panasonicovi UHD playeri za 2018. godinu* podržavaju upravljanje glasom putem platformi Google Assistant (uskoro) i Amazon Alexa (uskoro)**. Jednostavnim izgovaranjem nekoliko riječi u Google Assistant ili Amazon Alexa uređaj možete premotati ili pauzirati svoj omiljeni film bez potrebe za korištenjem daljinskog upravljača.

rsz 1panasonic uhd bluray playerub820

Odvođenje HDR-a do krajnjih granica uz HDR10+
Dva od četiri nova Panasonicova Ultra HD Blu-ray playera - modeli UB820 i UB420 - dolaze s podrškom*** za HDR10+, tehnologiju dinamičkih metapodataka koja nudi gledateljima značajne prednosti, optimizirajući doživljaj prikaza slike od scene do scene. HDR10+ je otvorena dinamična metapodatkovna platforma koju su osmislili 20the Century Fox, Panasonic i Samsung. Da biste saznali više o programu za licenciranje tehnologije HDR10+, kontaktirajte administrativni ured zadužen za licenciranje na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Osim toga, kao odgovor na sve veće zahtjeve korisnika, model UB820 ima podršku i za Dolby Vision.

Visoka kvaliteta slike: Originalne tehnologije za unaprjeđenje slike vjerno reproduciraju originalni zapis
4K procesor koji pogoni nove Panasonicove Ultra HD Blu-ray playere je originalni procesor HCX (Hollywood Cinema Experience). Procesor je unaprjeđen primjenom jedinstvene gradacijske obrade i obrade boja na video-tehnologije koje su razvijenu u PHL-u (Panasonic Hollywood Laboratory), centru za istraživanje i razvoj koji radi na poboljšanju kvalitete Blu-ray slike. Predstavljen prošle godine, HCX procesor reproducira UHD Blu-ray i streamane 4K video-zapise sa zapanjujućom preciznošću u reprodukciji boja i uz optimalne razine svjetline.
Precizno procesiranje boja
Modeli UB820, UB420 i UB330/320 posjeduju originalnu 4K Direct Chroma Up-scaling funkciju koja pretvara zapis u Full HD formatu u 4K s ciljem bolje i ljepše reprodukcije boja.

Optimalna HDR obrada
Budući da je sve više HDR sadržaja dostupna ili na diskovima ili putem streamnig servisa, optimalna reprodukcija HDR sadržaja postala je nasušna potreba. Osim toga što mora imati odličan kontrast, slika koju reproduciraju UHD Blu-ray playeri mora biti detaljna i u svijetlim i u tamnim dijelovima kadra. Kako bi se to postiglo, Panasonicovi novi playeri koriste jedinstvene tehnologije koje korisnicima pružaju tri mogućnosti HDR podešavanja.

rsz panasonic blurayub820k

1. HDR optimizacija *
Televizori s podrškom za HDR koriste tonsko mapiranje kako bi uskladili raspon svjetline slika sa statičnim metapodacima u samom sadržaju, ali optimalni rezultati ponekad nisu mogući ovisno o proizvođaču ili specifičnom modelu. Odrađivanjem tonskom mapiranja na samom playeru isporučuje se stabilna kvaliteta HDR slike neovisno o modelu televizora. Originalna Panasonicova analiza slike i tehnologije obrade postižu kvalitetniju HDR sliku, dok se tonsko mapiranje koristi s ciljem podešavanje svjetline samog sadržaja. Čak i HDR iz običnog HDR10 ili TV zapisa, koji ne podržavaju nove formate kao što su HDR10' i Dolby Vision, bivaju optimalno reproducirani.

2. Konverzija HDR-a u SDR (Optimizirano tonsko mapiranje za SDR-TV)
Dynamic Range Conversion tehnologija reproducira sliku s boljom svjetlinom i većom ljepotom nego što je to slučaj kada se obični Blu-ray Disc zapis reproducira na TV bez HDR podrške uz standardni dinamički raspon (SDR-TV). Ova funkcija maksimizira izražajnost slike koja je inherentan Ultra HD Blu-ray formatu.
3. Prilagodba HDR-a različitim uvjetima gledanja
Ovi modeli odlikuju se novom adaptivnom HDR funkcijom koja jasno reproducira tamne i svijetle dijelove kadra ovisno o okruženju u kojemu se sadržaj gleda. Tamnije scene u HDR-u ponekad je teže vidjeti ako se sadržaj gleda u svjetlijim prostorijama, što zahtjeva podešavanje razina svjetline. Budući da su HDR signali potpuno drugačiji od SDR signala, postojeće adaptivne funkcije nisu zadovoljavajuće. Modeli UB820, UB420 i UB330/320 koriste originalnu tehnologiju koja optimizira HDR video-signale te omogućuje slobodno podešavanje razine svijetlosti u HDR zapisu. "HDR Settting" tipka koja se nalazi na daljinskom upravljaču korisnicima omogućuje automatski odabir optimalnih postavki ovisno o uvjetima u kojima se neki sadržaj gleda.

Visoka kvaliteta zvuka: Jedinstvene audio tehnologije donose bogatu reprodukciju zvuka

7.1 kanalni analogni audio izlaz
Model UB820 podržava 7.1 kanalni audio za izravno spajanje sa sustavom kućnog kina i dobivanje sveobuhvatnog zvuka. Svaki je terminal pozlaćen kako bi se spriječila oksidacija i kako bi se sačuvala visoka provodljivost signala.

Dvostruki Pure AV HDMI (Odvojeni Audio/Video, dvostruki HDMI)
Modeli UB820 i UB420 posjeduju duple HDMI izlaze za izolaciju i prijenos TV (4K) signala i audio signala iz pojačala. Odvajanjem audio i video signala smanjuje se količina šuma, što rezultira iznimno kvalitetnom audio reprodukcijom.

Hi-Res audio reprodukcija
Modeli UB820, UB420 i UB330/320 imaju mogućnost hi-res audio reprodukcije. Osim reprodukcije standardnih WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA formata, korisnici mogu uživati i u DSD (11.2MHz*/5.6 MHz/2.8 MHz) ALAC i AIFF glazbenim zapisima. Jednostavno spojite uređaj s vašim kućnim audio sustavom i uživajte u glazbi čija je reprodukcija na razini studijske kvalitete.

Digitalna simulacija cijevnog zvuka uz up-sampling
Posebni, topli, umirijući zvuk karakterističan za cijevna pojačala vjerno je simuliran na modelima UB820 i UB420. Četiri različite vrste cijevnog zvuka uz 96-kHz/192-kHz up-sampling dostupna su u jako visokoj kvaliteti.
Pametno povezivanje: Potpuna mrežna funkcionalnost za uživanje u nizu 4K izvora

Upravljanje govorom
Panasonicovi Ultra HD Blu-ray playeri za 2018. godinu posjeduju podršku za upravljanje glasom - putem platforme Google Assistant (uskoro) i Amazon Alexa (uskoro)**. Jednostavnim izgovaranjem nekoliko riječi u Google Assistant ili Amazon Alexa uređaj moguće je izvesti cijeli niz operacija - poput premotavanja ili pauziranja - bez potrebe za korištenjem daljinskog upravljača. Uskoro će upravljanje govorom biti dostupno i na aplikacija, kao što je primjerice VOD.

Podrška za 4K VOD (NETFLIX, YouTube* i Amazon****)
Dva modela iz linije za 2018. godinu - UB820 i UB420 - imaju podršku za 4K VOD (Video on Demand) servise kao što su NETFLIX, YouTube* i Amazon****, nudeći vrhunsko gledateljsko iskustvo onima koji zahtijevaju beskompromisnu kvalitetu slike i zvuka kod streaminga.

4K kamkorder video-zapisi i JPEG reprodukcija
4K video-zapisi (MP4 format) snimljeni fotoaparatom ili kamkorderom mogu se reproducirati na Panasonicovim Ultra HD Blu-ray playerima, dok JPEG zapisi mogu biti prebačeni u 4K rezoluciju kako biste uživali u uspomenama sa svojih putovanja u njihovoj prirodnoj ljepoti.

rsz 1panasonic uhdblurayplayer ub420 pred

Dizajn: Moderan i kompaktan dizajn pruža visoku kvalitetu prisutnosti
3D Glass Cut dizajn
Sva ova napredna tehnologija zapakarina je u stilizirano, kompaktno tijelo koje se odlikuje Panasonicovom 3D Glas Cut Design tehnologijom. Ovaj jednostavni ali atraktivni dizajn savršeno se nadopunjuje s bilo kojim televizorom ravnog ekrana. Prednja ploha Ultra HD Blu-ray playera ima zakošen dizajn na sve četiri stranice, što ga čini nenametljivom, ali primjetnom pojavom u svakoj prostoriji.
DP-UB820/824 glavne karakteristike

Iznimna kvaliteta slike
● Ultra HD Blu-ray reprodukcija (4K/HDR)
● HCX (Hollywood Cinema Experience) procesor za Ultra HD Blu-ray Player
● Podrška za HDR10+/ Dolby Vision tehnologiju dinamičkih metapodataka
● 4K High-Precise Chroma obrada
● 4K Direct Chroma Up-scaling
● 4K 60p/50p/4:4:4 izlaz
● HDR optimizacija
● FULL HD 3D Blu-ray DiscTM reprodukcija

Iznimna kvaliteta zvuka
● 7.1ch analogni audio izlaz
● TWIN HDMI PURE AV (dvostruki izolirani izlaz)
● High Clarity Sound Premium
● HDMI Low Clock Jitter Process
● Digital Tube Sound with Up-sampling
● High-resolution Audio reprodukcija (DSD (11,2MHz/2,8MHz/5,6MHz), ALAC, FLAC, WAV, AIFF)
● 192kHz/96kHz Surround Re-master

Pametne karakteristike
● Upravljanje glasom
● 4K VOD podrška (NETFLIX/ YouTube/ Amazon*2)
● 4K povezivanje (4K Video/ 4K Jpeg Playback)
● Internet aplikacije*1
● DLNA (Client/Renderer)
● Network Drive pristup
● Eksterna HDD reprodukcija
● Zrcaljenje zaslona uz smartphone ili tablet
● Web preglednik*1
● Ugrađeni Wireless LAN
● Stilizirani GUI
● Brzo pokretanje
● Prilagodljivi početni zaslon
● Upravljanje putem HDMI konekcije

 
https://www.panasonic.com/global/home.html

 

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register