Sound News Web - Discovery Of Sound

Kaleidescape ide u bankrot

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Kaleidescape ide u bankrot

4e839d8bebcfb6e735f41e453b6b614b M

Nakon dugog spekuliranja po forumu www.kscapeowners.com, od ovog vikenda je i službeno kako je high end proizvođač servera za kućnu pohranu filmova Kaleidescape bankrotirao.

 

 

"Nisam vjerovao da će ovaj dan doći. Bili smo blizu pronalaženju kupca, ali nažalost nismo uspjeli finalizirati pregovore", rekao je CEO kompanije, Cheena Srinivasan.

Kaleidescape je počeo 2000-te nuditi servere za pohranu filmove gdje su korisnici mogli kopirati svoje DVD-ove, spremiti ih u arhivu te ih gledati; sve na istom mjestu.

Već u prvih nekoliko godina kompanija je stekla jako dobru reputaciju na tržištu, ali se to nije svidjelo moćnicima u Hollywoodu. Filmski studiji su odlučili suditi Kaleidescape što omogućuje korisnicima ilegalno gledanje filmova. Sudski spor je bio dug i skup te kad se konačno okončao u 2014. godini, Kaleidescape više nije imao pravo na korištenje svojih uređaja za presnimavanje filmova.

Ove godine je kompanija pokušala prenijeti arhivu filmova na Cloud, u čemu se dogovorila s nekoliko glavnih filmskih studija kako bi kreirali virtualnu arhivu filmova i TV serija koje se mogu skinuti u najvišoj mogućoj rezoluciji.

Kaleidescape logo mali

Kad je 2012. Kaleidescape odlučio uči u borbu s Golijatima na tržištu Cloud kompanija, Cheena je uvjerio svih 7 najjačih studija da je Kaleidescape kao mini-Amazon ili Apple, ali za premium market. Bilo je skupo za stvoriti online dućan s filmovima, osigurati dovoljno velik server i zadovoljiti sve kriterije u vezi zaštite i kvalitete koje su zahtijevali studiji.

Najzahtjevnija stavka je bila sigurnost informacija, ali je Kaleidescape uspio oformiti ekosustav u kojem je sve išlo svojim tokom. "Otkako smo ušli u borbu s divovima, imali smo nevjerojatne rashode. Imali smo rješenje, ali je ono zahtijevalo puno novca što je dovelo do pražnjenja našeg računa. Uložili smo velike napore da privučemo dodatne investitore, ali bezuspješno", tvrdi Cheena.

Pritisnuta financijskim poteškoćama, od 2014. godine kompanija razmatra mogućnost da ustupi svoju tehnologiju. Ne samo platformu sa sadržajem koji je glavni izvor zarade, nego i autentičan i jako kvalitetan zaštitni sistem.

Ta opcija također nije polučila uspjeh, no bez obzira na sve, Cheena još uvijek stoji iza toga da Kaleidescape nudi odličnu tehnologiju. Na žalost, vrlo vjerojatno je da će ona, ako se ne pojavi novi investitor, uskoro pasti u zaborav.

preneseno Hifi Media: http://www.hifimedia.hr/poslovne-vijesti/item/5315-kaleidescape-ide-u-bankrot

SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam

The Best Bookmaker Betfair Review FBetting cvisit from here.

| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register