Sound News Web - Discovery Of Sound

ANALITIČKI POGLED..13

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

AKG – Veliko pospremanje

 
Piše: Darko Brlečić

 rsz darkopanasonic n xxx head12
AKG Beč zatvara ured osnovnog inženjerskog tima
Da se u Harman International Industries događaju promjene nije ništa novo. Naime, od kada je Samsung preuzeo to pod svoju kapu, razvojni prioriteti se postupno mijenjaju. Tako između ostaloga novi proizvodni portfelj se odnosi na razvoj infotainmenta za automobilske sektore. No, jedna zanimljiva vijest je prošla ispod radara mnogih audio/video medija.

 rsz akg headphones
Harman International Industries je odlučio prema najavi o poslovnim promjena zatvoriti glavni inženjerski ured tvrtke AKG. To nije puko zatvaranje jednog razvojnog ureda, to je više kao odustajanje od stabilnog programa audio segmenta i prelazak na nešto što bi u doglednoj budućnosti trebalo donositi značajne inovativne promjene i zaradu. Najava o otpuštanju preko 650 međunarodnih zaposlenika dobrano je mobilizirala austrijsku ekipu.
Tako je Thomas Gmeiner, glavni tehnološki direktor odlučio konsolidirati inženjerski tim i pokrenuti novu tvrtku koja bi oformila Austrian Audio.

rsz akgn90q quincyjones
Za PSNEUROPE gdin Thomas Gmeiner je izjavio : „Ovo je odlučujući trenutak za nastavak radnih napora kako bi kontinuitet 70-godišnje tradicije vrhunske bečke izvrsnosti u stručnosti i proizvodima ostao netaknut. Imamo tim koji stoji iza najdražih i nagrađivanih mikrofona i slušalica u Profesionalnoj Audio domeni. Taj isti tim je odgovoran također za patente i vlasničku tehnologiju u audio domeni, telekomunikacijama, avijaciji, tehnologiji za poništavanje šuma i mjernim alatima koji se koriste diljem svijeta. Vrlo smo nestrpljivi u pokazivanju svijetu novih ideja/rješenja na kojima radimo, ali postavljanje novih standarda traži izvjesno vrijeme." Također je izjavio „ Mi surađujemo s našim bivšim kolegama kako bi postigli uspjeh u novim pothvatima". Gdin Martin Seidl, izvršni direktor je nadodao: „ Sada je vrijeme da stvorimo novu budućnost i put s proizvodima koji ne samo da će utjecati na našu baštinu nego krenuti u nove smjerove s novim značajkama koje se neće moći naći drugdje. Inženjerska ekipa trenutno ima puno novih ideja,a javnost će o njima moći saznati u narednim mjesecima". Između ostalog napomenuo je „ Proveli smo posljednjih mjeseci u pronalaženju prikladnog prostora, te napokon izradili prostor i postavili opremu u mad-science laboratoriju, te također radimo na izradi originalne anekohivne komore (anechoic chamber). Sljedeća faza je izrada vrhunskih audio alata i igračaka za još širi spektar korisnika koji će uživati u svojoj strasti. Austrian Audio je potpisao sporazume o suradnji s mnogim glazbenim brendovima". Svoju izjavu gdin Seidl je zaključio konstatacijom da imaju puno provjerenih obožavatelja bečkog audio inženjeringa i iskustva slušanja glazbe, te da ih nemaju namjeru napustiti".
Novi tim se sastoji od 17 multidisciplinarnih inženjera i šest bivših članova AKG-a. U Harmanu tvrde da preusmjeravaju svoje investicije na IT alate i platforme, dajući svojim zaposlenicima, distributerima i predstavnicima „alate za njihovo poslovanje". Prema Davidu Glaubkeu, direktoru odnosa s javnošću, globalnim profesionalnim rješenjima, Harman International, Harman također stvara dodatne „ Centre za iskustvo" u SAD-u i Europi. To je kombinacija centara kompetentnosti i centara za osposobljavanje stvorit će nove uloge i pozicije unutar tvrtke. Na mnogobrojne novinarske upite i zahtjeve za komentarom iz Harmana još nije stigla adekvatna reakcija.

rsz earbuds akg
Ono što je posebno zanimljivo je to da istovremeno s poslovnim preustrojem Harman „uzima pod svoju kapu" britanski ARCAM koji dosta dobro kotira kod šire audiofilske populacije.
Pravo pitanje glasi: Zašto kupiti klasičnu audio kompaniju, paralelno s tim lagano gasiti poslovanje jedne stabilne audio tvrtke i pri tome se fokusirati na razvoj infotainmenta za razne automobilske sektore ?
Bilo kako bilo, bit će tu još raznolikih previranja, možda se Harman International Industries jednog dana razdvoji na više malih kompanija, sve je moguće. Dotle, tko ima sredstva neka slobodno kupuje AKG proizvode i uživa u njima...


SPONZORI

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register