Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2

TEMA: Wharfedale Laser 150

Wharfedale Laser 150 15 Lip 2012 14:46 #3195

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Ovi zvucnici su svojedobno bili krema ponude u Wharfedala (uz seriju TSR), i kako su se nedavno pojavili u oglasniku, a kako su, po rijecim vlasnika imali nekih problema, nisu imali neku bolesnu cijenu, te odlucio sam se pozabaviti malo njima.

Vizuelno stanje je vrlo dobro, cak i originalna prednja maska nije iskidana... no...

jedan visokotonac je fizicki bio ostecen

pa ga je netko ispravljao, i nije bas uspio u nakani. Moram kazati da kada se kalota ulupi, najbolje je izvlaciti sa usisivacem, no treba biti pazljiv, da preveliki vakum ne osteti kalotu.

Ja sam vec uspio dogovoriti kupnju novog visokotonca, tako da ce ovaj biti zamijenjen, iako i ovakav radi!?!

Nadalje, vlasnik mi je kazao da bas ima prizvuk kao da zavojnica struze o magnet... e tu sam se vec bio pomirio sa premotavanjem zvucnika... no... ne treba...

ovo je skretnica jednog zvucnika

a ovo drugog

ka sto vidite obje imaju gadan problem... no kao i takve za moj Sansui G901 nisu bile problem! Cudno mi je sto sam volume pot morao dobro odvrnuti da bi dobio dovoljnu jacinu, ali niti tada zastita na G901 nije se palila... eee da je ove zvucnike bilo spojit na danasnje perjanice, bas sam znatizeljan sto bi bilo :obrva:

Evo jos detalja na skretnici

i kao zanimljivost iz tog vremena... jadan izrabljivani englez koji je sklapao ovu skretnicu, vjerojatno u petak u drugoj smjeni, negdje oko 9 navecer jednostavno je zaboravio zalemiti jedan kraj zavojnice

no oprosteno mu je... jer se slazete :)
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Wharfedale Laser 150 15 Lip 2012 14:47 #3196

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Normalno dijelovi su naruceni, pa slijedi nastavak...

Odg: Wharfedale Laser 150 15 Lip 2012 15:08 #3198

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
BTW, jel ko ima nekakvu shemu skretnice ovog modela zvucnika, neki elementi su izgubili oznake, ja sam ih mjerio, no volio bih biti 100% siguran.

Odg: Wharfedale Laser 150 15 Lip 2012 21:41 #3201

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
onome 'ko je "popravljao" visokotonac treba tu špenadlu zabiti u dupe :blabla:

Odg: Wharfedale Laser 150 15 Lip 2012 22:07 #3208

• Abraxas
  • Abraxas's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 2
pepa wrote:

Ma to još i mogu shvatiti (imade nas svakakvih), ali ovaj nezavareni lem mi je nevjerojatan. Zapravo mi je neshvatljivo da to nitko od vlasnika ili servisera nije vidio, jer ta kutija od samog početka nije mogla normalno raditi :shok:

Odg: Wharfedale Laser 150 16 Lip 2012 08:50 #3214

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Abraxas wrote:
pepa wrote:

Ma to još i mogu shvatiti (imade nas svakakvih), ali ovaj nezavareni lem mi je nevjerojatan. Zapravo mi je neshvatljivo da to nitko od vlasnika ili servisera nije vidio, jer ta kutija od samog početka nije mogla normalno raditi :shok:

A, već sam vam pričao kad su u KSETU, mislim '78. dobili Sansui opremu i zv. kutije su vrlo brzo počele praviti probleme, rekli su mi da su elementi na skretnici bili spajani spajalicom. :shok:

Odg: Wharfedale Laser 150 16 Lip 2012 17:11 #3218

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Hebate koji stari model. Moj frend iz osnovne je svojedobno kupio model Laser-ali broj ne pamtim. Mislim da mu se sustav sastojao od Rotela i Sansuia.
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

Odg: Wharfedale Laser 150 16 Lip 2012 18:57 #3219

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Audison wrote:
Hebate koji stari model. Moj frend iz osnovne je svojedobno kupio model Laser-ali broj ne pamtim. Mislim da mu se sustav sastojao od Rotela i Sansuia.

Jest stari model, ali ima potencijala. I sa ovako rastimanom skretnicom, i onakvim visokotoncem, zvuk je bio vrlo prihvatljiv. Inace vise si se svidja koncepcija kompresijska kutija sa 25 cm basem, nego 2 ili 3 komada 17cm baseva sa bas refleks ustrojem. Imam wharfedale Evo 2-3 i mogu ti kazas da mi je Laser 150 bolje zazvucao... no sada to je bilo slusanje na mah... kada ih sredim, onda cu malo ozbiljnije ih usporediti.

Odg: Wharfedale Laser 150 18 Lip 2012 06:37 #3240

www.wharfedalepro.com/Home/Products/CLAS...bid/203/Default.aspx

Može li mi ko šta reći o ovim zvučnicima, nabavio ih za jeftine pare, svirali u nekom lokalu.....
Pere!

Odg: Wharfedale Laser 150 18 Lip 2012 09:09 #3241

Jeb te koji sam smislen post napisao i onda nestane? valjda za nas spore ovaj odeeee! Uglavnom suma sumaru je bio G.Boro Jovanović ,njegov MEČ HBAL malo prije inter kontija onda u izgradnji i kaj je najbitnije jedan od najboljih glazbeninh sustava sustava v "gadu " Revox-POjačalo nepoznato-Wharfidale E50 X 4 Postavljeni previsoko, ali danas shvaćem da bi njihovi malo izraženiji srednji ometali komunikaciju :care:
  • Stranica:
  • 1
  • 2
Moderatori: pepa, Kale
Stranica se generirala za: 0.210 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register