Ovi zvucnici su svojedobno bili krema ponude u Wharfedala (uz seriju TSR), i kako su se nedavno pojavili u oglasniku, a kako su, po rijecim vlasnika imali nekih problema, nisu imali neku bolesnu cijenu, te odlucio sam se pozabaviti malo njima.
Vizuelno stanje je vrlo dobro, cak i originalna prednja maska nije iskidana... no...
jedan visokotonac je fizicki bio ostecen
pa ga je netko ispravljao, i nije bas uspio u nakani. Moram kazati da kada se kalota ulupi, najbolje je izvlaciti sa usisivacem, no treba biti pazljiv, da preveliki vakum ne osteti kalotu.
Ja sam vec uspio dogovoriti kupnju novog visokotonca, tako da ce ovaj biti zamijenjen, iako i ovakav radi!?!
Nadalje, vlasnik mi je kazao da bas ima prizvuk kao da zavojnica struze o magnet... e tu sam se vec bio pomirio sa premotavanjem zvucnika... no... ne treba...
ovo je skretnica jednog zvucnika
a ovo drugog
ka sto vidite obje imaju gadan problem... no kao i takve za moj Sansui G901 nisu bile problem! Cudno mi je sto sam volume pot morao dobro odvrnuti da bi dobio dovoljnu jacinu, ali niti tada zastita na G901 nije se palila... eee da je ove zvucnike bilo spojit na danasnje perjanice, bas sam znatizeljan sto bi bilo
Evo jos detalja na skretnici
i kao zanimljivost iz tog vremena... jadan izrabljivani englez koji je sklapao ovu skretnicu, vjerojatno u petak u drugoj smjeni, negdje oko 9 navecer jednostavno je zaboravio zalemiti jedan kraj zavojnice
no oprosteno mu je... jer se slazete