Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMA: FM PRIJEM TALJANA U SPLITU

FM PRIJEM TALJANA U SPLITU 06 Ožu 2015 08:15 #9969

POŠTOVANJE!
Sinoć mi nestale sve taljanske radio postaje na FM koje sam solidno i dobro primao godinama na sjevernoj strani grada, od refleksije Kozjaka i Mosora. Jel ko zna usljed čega?
Pere!
Administrator je zabranio postanje.

FM PRIJEM TALJANA U SPLITU 06 Ožu 2015 08:37 #9970

• soundnewsdino
  • soundnewsdino's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 3
Depeche Mode 1 wrote:
POŠTOVANJE!
Sinoć mi nestale sve taljanske radio postaje na FM koje sam solidno i dobro primao godinama na sjevernoj strani grada, od refleksije Kozjaka i Mosora. Jel ko zna usljed čega?

Bura?

FM PRIJEM TALJANA U SPLITU 06 Ožu 2015 08:46 #9971

Možda al sumnjam, to je 10 ak stanica koje su se čule jučer do popodne pa najžešćoj buri kao i uvijek prije, kao da je kleka odašiljać, čudno. Baš me zanima hoće li se vratit? To nidu bile nikad propagacije signala nego konstantan prijem već godinama...
Pere!

FM PRIJEM TALJANA U SPLITU 06 Ožu 2015 10:12 #9973

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Jedna od mogućnosti je promjena frekvencije, prebacivanje na drugi repetitor ili ti je možda došlo do promjena na tvojem antenskom sustavu.
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore

FM PRIJEM TALJANA U SPLITU 06 Ožu 2015 11:11 #9975

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Nisi naveo da li koristis zajednicki antenski sistem, ili imas posebni antenski sistem za prijem FM-a. Nadalje jel imas FM antenu sa jakim usmjerenjem, ili je samo dipol (kruzna karakteristika)... ima dosta nepoznanica.

Ja svojedobno kada sam lovao FM privatne talijanske stanice (prije 20 i kusur godina) znam da je prijem bio ovisan o uvjetima na Jadranskim morem, neke sam kontantno hvatao, a neke povremeno zavisno o vremenu.

Prvo, ako imas zaseban antenski sistem, trebas prekontrolirati da ti bura nije sto otkacila (kabel, skretnicu, pojacala...) ili da ti cak nije okrenula antenu u drugi smjer...

A drugo, na vjestima je bilo da je i u Italiji bira radila show. Ima i poginulih, tako da mozda i repetitori su out....
Posljednja izmjena: 06 Ožu 2015 11:14 od Kale.

FM PRIJEM TALJANA U SPLITU 06 Ožu 2015 11:23 #9976

Kale, mjerilo mi je auto tako da znam daje s mojom običnom kružnom antenom sve ok. Kleklo je sve po gradu na svim lokacijama odjednom.
Pere!

FM PRIJEM TALJANA U SPLITU 06 Ožu 2015 11:27 #9977

Tako da mi više vonja na njihov repetitir na obali, al zašto baš jučer. I taj signal je zanimljiv jer je uvik bio bolji godinama na sjevernoj strani grada nego na južnoj prema moru. To me uvik iznenađivalo.
Pere!

FM PRIJEM TALJANA U SPLITU 06 Ožu 2015 11:42 #9978

• maltus
  • maltus's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Veteran
  • Hvala primljenih 2
Nista cudno, sjeverna strana grada je otvrena prema Kozjaku. Signal je reflektiran sa njega i time oslabljen pa ne dopire do juznog dijela koji je ionako "iza brda/uzvisenja". A reflektira se od Kozjaka jer se sa njega ionako vidi Talijanska obala sto je i uvjet za sirenje FM-a (opticka vidljivost). Moguce je da im je ispao odasiljac zbog napajanja ili mozda i rusenja stupa zbog jake bure.
Svasta se moze dogoditi...
samo glazbu slusam :)

FM PRIJEM TALJANA U SPLITU 06 Ožu 2015 12:32 #9979

Veća mi je čar uhvatit signal taljana na starom Revoxu b760 nego ne znam koji čive streaming na webu, blaženi FM UKW i nadam se da će se opet vratot signal, odnosno da taljani neće još skoto ugasit Fm.
Pere!

FM PRIJEM TALJANA U SPLITU 06 Ožu 2015 13:08 #9980

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
maltus wrote:
A reflektira se od Kozjaka jer se sa njega ionako vidi Talijanska obala sto je i uvjet za sirenje FM-a (opticka vidljivost). ...
Niti sa najviseg vrha Kozjaka ne vidi se talijanska obala (sad me pitaj kako znam ;) )
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3
Stranica se generirala za: 0.221 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register