gord wrote:
Mos mislit...

Covjek zazelio aktivirati svoj SR838 koji je bio dugi niz godina ko zna di.... i kaze ajd samo mi podesi ga da radi. A kako sam usrid posla na raskopanom Sansui Eight... mislio sam se ocu li ili ne.... ma kazem ajd samo je ipak podesiti ga... kad ono ajme meni!
Zao mi je zaista sta nisam slikao kakva je rucka bila (jer ni sam nisam virova da cu je ovako usjajiti), cudo jedno! A vidi kakav je motor, ima ulja po njemu ko na motoru od Wartburga koji je prisa 300 iljad kilometri
Samo cu kazati jos da restauriram i nogicu kojoj nije samo popucala ona guma namotana oko spiralne opruge, vec i plasticni dio, pa sam je prvo lipija cijanofiksom, a onda srihtava sa tekucom gumom... ispasti ce na kraju super. Opet istu sam gresku naparvija, opet nisam slika kako je bilo (jer opet sam mislija da su male shanse da je osposobim).
Sada radim da bar dobijem da radi stabilno sa quartznim upravljanjem, a onda cemo prici na sredjivanje brzine u manuelnom modu. Biti ce posla, ja kazem ajde samo cu ga podesit....