Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Sansui AU20000, teskas iz prve lige vintage audia.

Sansui AU20000, teskas iz prve lige vintage audia. 28 Velj 2016 11:45 #11221

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Kao sto sam i pretpostavljao, relej zastite je imao problema, vidite kako su se pregrijavale prve dvije kontaktne lame, vjerojatno uslijed slabog spoja

tako da je njegova promjena bila zaista opravdana.

Pogotovo sto imam zalihu istih takvih OMRON releja, to original Japan (nije danasnja Malezija).

Ali to nije sve :)
Ovi 2SC1364 sigurno nisu originalni (cak su imali i znacajno manji hfe iod ovih ostalih)

No u Alibabinoj pecini nasao sam original NOS 2SC1364

... i normalno, zamjenio ih...
Opet zalemljene direkt na plocu matice (ovaj put od glavnih napajackih dioda)

I evo ga... gotova i ova ploca

Posljednja izmjena: 28 Velj 2016 11:46 od Kale.
Administrator je zabranio postanje.

Sansui AU20000, teskas iz prve lige vintage audia. 28 Velj 2016 20:05 #11224

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
A sad Meter Board...

Ovdje je znakovit jedan problem sto se inace javlja na Sansui plocama, a to je ovo spajanje signalnih kabela direkt na plocu. Ti signalni kabeli su inace vrlo sitni, i samo mali trzaj ce ih otkinuti, jos je dobra ova situacija gdje se oplet lemi na plocu, pa vecinu naprezanja preuzme taj oplet, ali di je zalemljen samo signalni kabel, bez opleta, to puca dok krivo pogledas...

Na kriticnim mjestima ja to rjesavam ovako... Koristim ove male sitne stopice za lemljenje kabela na PCB

i to na kraju izgleda ovako

evo jos jedna bolja slika

inace mora se koristiti i ovaj termo buzir, jer kod lemljenja stopice na plocu, izolacija od kabela se topi, pa opet ne bi dobili nista, jer opet bi sva sila naprezanja bila na licnama.

I na kraju gotova i ova ploca

Posljednja izmjena: 28 Velj 2016 20:06 od Kale.

Sansui AU20000, teskas iz prve lige vintage audia. 02 Ožu 2016 16:49 #11233

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Uf... mislio sam da nikad necu doci do ovoga... napokon sklopljen prednji dio pojacala

I ovi prokleti signalni kabeli zalemljeni.

Oni kabeli kojima masa (oplet) nije lemljen na ground od plocice, stavljao sam one stopice da im ne popucaju licne tijekom manipuliranja sa plocicom.

I ovaj zastitni keramicki 10nF kondenzator preventivno zamjenjen

I ova 4 elektrolita na maticnoj ploci driverskog i izlaznog dijela su nova.

Ovdje posebno je zeznuto staviti ova dva velika 470uF kondenzatora, jer stari su bili tro-pinski, a novi je dvopinski snap-in, i sada da bi sve to bilo u centru rupe od sasije, treba pazljivo probusiti nove rupe.

I nakraju, to sve perfektno mora pasati!

Posljednja izmjena: 02 Ožu 2016 16:51 od Kale.

Sansui AU20000, teskas iz prve lige vintage audia. 02 Ožu 2016 16:58 #11234

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
A i stigli su i napjacki glavni elektroliti... lijevi je stari, a desni novi

Evo kako sam ih spojio... isto sa vidama od inoxa

Uz to sto su to kondenzatori odlicne kvalitete i perfektno vizuelno pashu!

Sansui AU20000, teskas iz prve lige vintage audia. 05 Ožu 2016 15:56 #11239

• alex67
  • alex67's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
  • Hvala primljenih 2
:bravo:

Bravo Kale

Sansui AU20000, teskas iz prve lige vintage audia. 11 Tra 2016 11:39 #11313

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Napokon nove driverske plocice su stigle:

Bakrena folija ja 70um, i vrlo sam zadovoljan kvalitetom i preciznoscu, ali (uvijek ima "ali") imaju jedan estetski nedostatak koji nije strasan, no o tome u slijedecem postu...

A sad evo ih vec sredjenje, slozene, tip-top!

Sad slijedi instaliranje, i nadam se ove sedmice i prvo palenje AU20000!

Sansui AU20000, teskas iz prve lige vintage audia. 12 Tra 2016 23:14 #11319

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
A sad o tom nedostatku na ploci....
Na toj driverskoj ploci tranzistor TR05 je 2SC1628 i TR04 je 2SA818 koji imaju specifican raspored nozica emiter - baza - kolektor.

Ti Toshibini tranzistori su danas vrlo rijetki, a svi moderni substituti tih 2SC1628 / 2SA818 imaju raspored nogica emiter - kolektor - baza... i ja sam u sredini narudzbe ovih plocica odlucio napraviti izmjenu, te adapltirati ove plocice za danasnje tranzistore, no nastao je kratki spoj u razumjevanju mene i osobe koja je bila zaduzena za izradu, pa se desilo ovo:

napravljen je raspored kolektor - emiter - baza umjesto emiter - kolektor - baza, stoga nogice emitera i kolektora moraju zamijeniti mjesta... pa to izgleda ovako...

Sansui AU20000, teskas iz prve lige vintage audia. 12 Tra 2016 23:59 #11320

• gord
  • gord's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Ako ima nekog gore koji određuje kad moramo partit .....ja bi mu preporući da tebe ostavi bar 150 god na miru ... :) jer druže moj svaki tvoj novi refreš mene obara sa nogu .Pitam se di je tebi granica.... :bravo: :bravo:

Sansui AU20000, teskas iz prve lige vintage audia. 13 Tra 2016 07:24 #11321

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
gord wrote:
Ako ima nekog gore koji određuje kad moramo partit .....ja bi mu preporući da tebe ostavi bar 150 god na miru ... :)

Haha… dobra :)
A prijatelju moj, radim i gustam u ovome sta radim, zato mi nije ni tesko odraditi ono sta zamislim, pa ni slikati za pokazati to sta sam odradio… jednostavno to je ono sta me zadovoljava, iako je sve teze… poceja sam koristiti dvoje ocala… jedne kombinirane (gornja polovica su srednje daleko, a donja srednje blizu) i jedne za skroz blizu, a do nazad dvi-tri godine nisam nijedne koristija… izgleda da me naceja zub vremena :)

Sansui AU20000, teskas iz prve lige vintage audia. 13 Tra 2016 07:37 #11322

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
Sad slijedi vracanje izlazne sekcije nazad u pojacalo, montaza driverskih plocica... bas evo kod te montaze driverskih plocica, ovo me uvijek pomalo iznervira...

Prvo sto plocice nisu namjenjene za spajanje ovih kabela na ovakav nacin, a drugo sto je zaista to pepavo za izvesti a da bude dovoljno sigurno... Naime o cemu se radi... Kako je ovo verzija AU20000 gdje bias tranzistor se nalazi na izlaznom dijelu (a ne na hladnjaku driverskih tranzistora kako do sada), strujni krug bias tranzistora ide preko ovih Molex konektora i dalje, pa bi bilo zaista nezgodno da se desi los kontakt na Molex konektoru u tom strujnom krugu (nezgodno za izlaz pojacala), stoga su se u Sansuiu zeljeli osigurati na taj nacin. No to je zaista strasno pepavo za odraditi, plus toga, netko prije mene je stavio zicu koja nije licnasta, pa je postojala opasnost da pukne, ja sam ih promjenio sa licnastim.
Evo kako to izgleda na drugom kraju....

i drugi kanal...

Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.158 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register