Sound News Web - Discovery Of Sound

TEMA: Sansui AU-517 sve što ste htjeli znati a niste se

Odg: Sansui AU-517 sve što ste htjeli znati a niste se 29 Sij 2013 11:15 #5434

• skarigo
  • skarigo's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Kale wrote:
Bravo skarigo!! :bravo: :bravo: :bravo:
Eto nadam se da gustas u svome pojacalu kao sto sam ja gustao kada sam refreshirao svoj prvi Sansui (radilo se tada o G5000 receiveru).
Vidim da si pazljivo i predantno to odradio, steta sto ove zadnje dvije slike imaju neku gresku, pa ih ne mogu viditi, ali jos jednom iskrene cestitke!
Iako sam kazao da se necu za dugo logirat, ipak nisam mogao izdrzati a da ti ne cestitam!
Za glavne napajacke elektrolite sacekaj, nije neka hitnoca... sacekaj dok ne pronadjes prave zamjene i po dimenzijama i po kvaliteti. Tu bi odlicno isli BHC Slit Foil ali na zalost ne proizvode se vise, i nigdi ih vise nema za kupit.

Hvala lipa, drago mi je to cuti od pravih sansoljubaca , ai ja se nadam da to nije sve pa do viđenja!
Pa se čujem na forumo. :thumbup: Ps neznam za slike ali meni se otvaraju normalno.
Posljednja izmjena: 29 Sij 2013 11:17 od skarigo.
Administrator je zabranio postanje.

Odg: Sansui AU-517 sve što ste htjeli znati a niste se 29 Sij 2013 17:35 #5435

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
Kale wrote:
...steta sto ove zadnje dvije slike imaju neku gresku, pa ih ne mogu viditi...
Kale ak je neki tehnički problem daj mi, molim te, reci koji browser koristiš pa da malo istražim.

P.S.
Post u kojem si napisao da se nećeš dugo logirat je netragom nestao skupa sa onim 'nestabilnim' dijelom foruma ;) :care:
Talk About Sound
Posljednja izmjena: 29 Sij 2013 17:35 od admin.

Odg: Sansui AU-517 sve što ste htjeli znati a niste se 01 Velj 2013 17:10 #5437

• skarigo
  • skarigo's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Evo čisto informativno jedan link dobro za pogledati, ali ne bi preporučio neke postupke iz ovog linka jer postoje i bolja riješenja. To je 717 ali to je starija seatra 517 :grdishok:
obnavljanje 717

Odg: Sansui AU-517 sve što ste htjeli znati a niste se 15 Svi 2013 14:06 #5894

• skarigo
  • skarigo's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
skarigo wrote:
Objavljeno: 07 Oct 2011 u 13:51
Evo ja kao novi divim se vašem entuzijazmu Kaletu i ostalima skidam kapu. i ja sam nedavno nabavio sansui au-517 to mi je bila želja još od studentskih dana jer kad sam bio mlad to je bilo cijelo bogatsvo. Osim ovog pojacala imam još par pojacala ali ne od sansuia. Moje pojacalo za sada radi odlicno ali pušta neki nedefinirani miris i kad radi i kad miruje. Cijelo pojacalo sam ocistio do detalja ali bi htio cuti od vas znalaca koje bi to komponente bile kriticne za taj miris.Ljeto je prošlo pa idemo raspravljati.

Taj miris vecinom dolazi od kalofonija kojim su plocice mazane. E sad, taj kalofonij zna na sebe vezati i miris duhanskog dima, pa nastane neka cudna kombinacija, a pogotovo jos ako je uredjaj odlezao neko vrijeme u vlaznoj prostoriji. No ako sve radi kako treba, vjerojatno se radi o kalofoniju, i po meni onda je to prelijep vintage miris :)

To je bilo davne 2011 kad je sve počelo, došlo se i do novih spoznaja a to da taj miris ne dolazi samo od kalofonija nego i od stare termalne paste koja počinje ispuštati miris nakon puno godina.Evo i novog podatka pa tko ima problema obavezno zamjeniti termalnu pa
stu.

U svezi gornjeg problema došao sam do novih spoznaja koje bi podjelio sa svima koje muči isti problem a to je ispuštanje mirisa iz starih pojačala, o tome uskoro :obrva:

Odg: Sansui AU-517 sve što ste htjeli znati a niste se 18 Svi 2013 10:45 #5900

• Kale
  • Kale's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Vintage audiofil
  • Hvala primljenih 20
skarigo wrote:
U svezi gornjeg problema došao sam do novih spoznaja koje bi podjelio sa svima koje muči isti problem a to je ispuštanje mirisa iz starih pojačala, o tome uskoro :obrva:
Evo, mi nestrpljivo cekamo :obrva:

Odg: Sansui AU-517 sve što ste htjeli znati a niste se 31 Svi 2013 12:01 #6087

• skarigo
  • skarigo's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Prvo za stvaranje neugodnih mirisa kao što smo već saznali glavni su uzročnici u prošlosti bili : 1. držanje uređaja u vlažnim prostorijama; 2. prostorije u kojima se pušilo. Ta čudna kombinacija uvlačila se u sve porozne izolacijske materijale. Dio tih materijala se tijekom vremena i raspao. Proces nastajanja nugodni mirisa nastaje radom samog pojačala, a uzročnik je temperatura. Na priloženoj slici prikazani su dijelovi koji se najviše zagrijavaju među njima su transformatori te izlazni stupanj s pripadajučim tranzistorima.
IMG_4833kor.JPG

Odg: Sansui AU-517 sve što ste htjeli znati a niste se 31 Svi 2013 12:11 #6088

• skarigo
  • skarigo's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Donje slike pokazuju glavne uzročnike stvaranja neugodnih mirisa a to su stare termalne paste te stari izolacijski bužiri koji su kod ovog pojačala bili totalno raspadnuti te sam ih zamjenio novima kao što se vidi na priloženim slikama. Ovim zahvatom stanje se drastično promjenilo ali ne u potpunosti pa sam tražio sljedeči uzročnik a to je transformator.
IMG_4613_2013-05-31.JPG

IMG_4614.JPG

IMG_4687.JPG

IMG_4691.JPG

IMG_4827.JPG

Odg: Sansui AU-517 sve što ste htjeli znati a niste se 31 Svi 2013 12:21 #6089

• skarigo
  • skarigo's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
Uzročnika problema pronašao sam u transformatorima. Ovo pojačalo ima s gornje strane pokrove od crnog metala, ali ispod tih pokrova postavljen je crni izolacijski materijal direkno na bakreni plašt namotaja, te on zagrijavanjem ispušta miris kad se pojačalo zagrije. Uklanjanjem tog materijala konačno su nestali ti mirisi. Površinu plaša i pokrova iz preventive prešpricao sam plastikom u spreju.
IMG_6444web.JPG

IMG_6445web.JPG

IMG_6446web.JPG

Odg: Sansui AU-517 sve što ste htjeli znati a niste se 31 Svi 2013 21:06 #6097

• pepa
  • pepa's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Moderator
  • Hvala primljenih 6
Vrlo skoro budem na stol stavio jednog 717 i jednog 710 pa ću provjeriti tvoje navode :thumbup:

Odg: Sansui AU-517 sve što ste htjeli znati a niste se 31 Svi 2013 23:00 #6148

• skarigo
  • skarigo's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Entuzijast
pepa wrote:
Vrlo skoro budem na stol stavio jednog 717 i jednog 710 pa ću provjeriti tvoje navode :thumbup:
Biti će mi drago, ali ako ćeš se baviti tim modelima zbog sličnost nabaci što slika i podataka o tim modelima :hi:
Moderatori: Kale, pepa
Stranica se generirala za: 0.188 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register