analogija wrote:
Evo ga osvanija je i u oglasniku

. Još je prodavač i napisa ko ga je sređiva, a i poznata slika je tu

.
www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/sansui-g-8000-oglas-5821147
Pa mogu kazat da je cijena OK. Vjerovatno je ostavljeno nesto "mesa" za pregovarat, i ako je zaista u istom stanju kao sto sam ga ja prodao (ipak je proslo tri godine odkada sam ga prodao), onda se moze nazvat povoljnom prilikom. Naime na njega sam utukao sate i sate rada, i istinski sam se potrudio da mu vratim vrijeme...
Kada sam ga prodao imao je jedan problem koji nije bio opasan ali je razocarao tadasnjeg kupca. Naime tada nisam rastavljao onaj prokleti preklopnik connected - separated vec sam ga samo dobro ocistio sa kontakt spejem... i meni je radio bez problema svo vrijeme, ali kada ga je kupac kupio, bilo je OK jedno 10 tak dana, i poceo se gubiti signal na jednom kanalu, i tu su nastali problemi... ja ga uzmem na provjeru kod sebe, i pali na vruce, pali na ladno, pali vise puta za redom, pa jako, pa slabo... i u 10 dana koliko je bio kod mene NITI JEDAN PUT mi se nije javio problem, i vratim ga nazad kupcu misleci da je do njegovih kabela... i prica se stisala, kad nakon dva tri mjeseca evo kupca opet... da nista nisam rijesio, da je razocaran... itd.. jer da je taman prodao receiver drugom kupcu i da mu opet ne radi jedan kanal... i sto uciniti opet sam zaprimio uredjaj... i tada mi sine ideja za taj prokleti preklopnik...

rastavim ga i vise nikad problema! I sad kada se sitim sta sam sve bio radio, i kako sam ga detaljno restaurirao, ma svaki lem, kontakt je ciscen ... i onda taj jedan preklopnik napravio mi problem.
No ima jedna i dobra stvar, od tada po defaultu ga otvaaram i cistim