Sound News Web - Discovery Of Sound

• Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMA: Veli Jura

Veli Jura 08 Lis 2014 10:22 #8717

• Audison
  • Audison's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • Hvala primljenih 5
Bitno je s nečim početi, kasnije možeš krenuti prema neštov kvalitetnijim uratcima. Ono što Kale preporuča svakako uzeti u obzir. :thumbup:
Godfather of croatian audiophile scene....
Il Commendatore
Administrator je zabranio postanje.

Veli Jura 08 Lis 2014 14:07 #8718

• Veli Jura
  • Veli Jura's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
naravno ;)
22000 je ipak daleko iznad trenutnih mogućnosti a i soba nije adekvatna pa bi to bilo šteta staviti u nju
nego, fulao sam Dual...1229 je u pitanju a ne 1219
i hvala svima na dobrodošlici

Veli Jura 08 Lis 2014 16:29 #8719

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Veli Jura wrote:
maltus wrote:
Zucni KOJI gramofon ;)
Denon DP-35F i Dual 1219...uglavnom niš za vaš ukus, to je za običnu raju :)
a imam i Luxmana PD-284 i njega sam stavio u oglas ali ga najradije ne bih prodavao...računam da ću lakše nabaviti drugi Luxman nego Sansui receiver ;)

Mislim da si nas krivo procijenio i da mogu reći da ovdje nema takvih audiofila koji odobravaju samo neke vrhunske, ezoterične gramofone. Čak mislim da su ovdje gramofoni, nekako, u drugom planu. Osobno, volim gramofone i to samo iz sedamdesetih. Jedno vrijeme sam ih imao 8 komada. Tvoji su sasvim OK, ali da sam na tvom mjestu riješio bih se Denona svakako i ostavio Luxman. Dual 1229 mi je drag model i trebao je biti dio moje kolekcije, ali su se planovi promijenili. Vidim da ti je u oglasu i lijepo izgleda, i cijena je OK.
Ova konstatacija Luxman-Sansui po meni, baš i ne stoji. :hmm:

Veli Jura 08 Lis 2014 20:43 #8721

• admin
  • admin's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Administrator
  • web yoda
  • Hvala primljenih 8
@Veli Jura
Što Archie reče - ovdje nema 'dobrih' i 'loših' sustava. Svi setupi su dobrodošli ;)
Talk About Sound

Veli Jura 08 Lis 2014 21:54 #8722

• Veli Jura
  • Veli Jura's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Newbie
Archie wrote:
Mislim da si nas krivo procijenio i da mogu reći da ovdje nema takvih audiofila koji odobravaju samo neke vrhunske, ezoterične gramofone. Čak mislim da su ovdje gramofoni, nekako, u drugom planu. Osobno, volim gramofone i to samo iz sedamdesetih. Jedno vrijeme sam ih imao 8 komada. Tvoji su sasvim OK, ali da sam na tvom mjestu riješio bih se Denona svakako i ostavio Luxman. Dual 1229 mi je drag model i trebao je biti dio moje kolekcije, ali su se planovi promijenili. Vidim da ti je u oglasu i lijepo izgleda, i cijena je OK.
Ova konstatacija Luxman-Sansui po meni, baš i ne stoji. :hmm:

ma neee, nije kriva procjena, to je bio neusio pokušaj šale ;)
1229 sam uzimao da ga eventualno stavim kao 2. gram jer baca singlice pa sam na vagi kaj se njega tiče...Denon je odličan gram s obzirom koliko vrijedi i taj svakako prodajem jer nema mjesta za njega ... luxman je od početka zamišljen da ostane doma dugo, bar dok se ne dočepam Denona 59L :kiss: ... a to bi moglo jako dugo potrajati
...i nisam shvatio što misliš s ovim: "Ova konstatacija Luxman-Sansui po meni, baš i ne stoji." - da ne prodajem luxmana da bih došao do sansui-a?

Veli Jura 08 Lis 2014 22:13 #8723

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Veli Jura wrote:
naravno ;)
22000 je ipak daleko iznad trenutnih mogućnosti a i soba nije adekvatna pa bi to bilo šteta staviti u nju
nego, fulao sam Dual...1229 je u pitanju a ne 1219
i hvala svima na dobrodošlici

Pozdrav od mene Veli Jura, ja ti isto obožavam gramofone i veliki sam ljubitelj ploča. Imam ih oko 2000 komada. Ja imam Sansui SR 929 i Hitachi HT 840, direct drive gramofoni.Nedavno sam nabavio Dual 1209, odličan grem iz 1969
Picture018.jpg

kojeg na žalost :( moram prodat jer nemam mjesta za sve

Veli Jura 08 Lis 2014 22:20 #8724

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Htio sam reći da se kod nas sticajem okolnosti češće nađu Sansuiji nego Luxmani.

Veli Jura 08 Lis 2014 22:25 #8726

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Archie wrote:
Htio sam reći da se kod nas sticajem okolnosti češće nađu Sansuiji nego Luxmani.

Kod nas zaljubljenika u Sansui uređaje se prije nađe Sansui nego Luxman :da:

Veli Jura 08 Lis 2014 22:33 #8727

• Archie
  • Archie's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Big Daddy
  • Hvala primljenih 18
Od Duala mi se sviđaju modeli koji su imali veći tanjur (300-305mm) 1219, 1229, 1229Q, 601, 701. Bez obzira na vrstu prijenosa.

Veli Jura 08 Lis 2014 22:47 #8728

• analogija
  • analogija's Avatar
  • OŠO ĆA
  • Znalac
  • Hvala primljenih 5
Archie wrote:
Od Duala mi se sviđaju modeli koji su imali veći tanjur (300-305mm) 1219, 1229, 1229Q, 601, 701. Bez obzira na vrstu prijenosa.

Imeni nije drago kada ploča prelazi preko tanjura,a kod ovog modela 1209 to jest. Gleda sam na Yutube frajera koji je stavija klamp i Grado Platinum Wood zvučnicu na 1209. Luda kombinacija :huh:
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3
Stranica se generirala za: 0.170 s

Forum friško

• No posts to display.

Sound News koristi tehnologiju kolačića (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web mjesta Sound News Web slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja mjesta stranice Sound News Web kliknite na gumb Prihvaćam ispod. Više o kolačićima možete pročitati ovdje

Prihvaćam
| © 2009 - 2017 | Sound News Web | Zvučne Novosti d.o.o. | Sva prava pridržana |

Login or Register